Toegegeven, het is geen leuk jaar. Maar ik ben er nog en de prognose is goed.

Maar wat is goed? Ja ik heb kansen om de aankomende tien jaar te overleven en met een beetje geluk zonder dit circus opnieuw te hoeven herhalen. Maar wat is dat nou voor iets om een kans te krijgen om te overleven? Moet ik braaf zijn? Ik was altijd al zo’n beetje het braafste meisje van de klas en dat heeft me niet veel gebracht, is het wel? Besides, gewoon onbezorgd leven en een kans hebben om onder een bus te komen klinkt toch veel beter? Als je goed uitkijkt voor je oversteekt kun je er ook nog zelfs iets aan doen om die kans te beïnvloeden.

Een kans krijgen klinkt ook alsof er “iemand” is die rode kaarten uitdeelt. Hou ik niet van. Ik geloof niet in god. Liever zie ik dit jaar als een grote onderhoudsbeurt om mijn geoliede machine met wat kleine defectjes aan de praat te houden. Het rommelt en bromt weer als vanouds.

Dat ik positief ben en heel nieuwsgierig ben naar de toekomst betekent niet dat ik naïef ben. Ik weet heel goed dat mijn lichaam me in de steek kan laten. Of mijn vriend. Of mijn vrienden. Of mijn auto. Maar zolang er geen signalen zijn in die richting kies ik ervoor om in het nu te leven. Ik kan niets met ‘kansen’ en je kunt het verleden en de toekomst niet controleren. Het enige wat je kunt controleren is wat je nu, op dit moment doet. Ook weer een les die ik geleerd heb van meister Cesar Millan. En wat ik nu doe? Mijn laptop dichtklappen, Charlie & Maarten wakker kussen en dan heerlijk genieten van een warme douche. That’s all that matters!

Ik ben ervan overtuigd dat de principes die Cesar Millan toepast in zijn dog rehabilitation bijna 1 op 1 overgenomen kunnen worden door mensen. Kijk je de ‘dog whisperer’ nog niet? Doen! National Geographic, enkele malen per dag worden afleveringen uitgezonden.

One thought on “Kansen”

  1. Ja zoals op de website van de amazones staat prognoses zeggen iets over een groep en helemaal niets over jou. “Je persoonlijke overlevingskans is altijd 100 procent of nul procent. Je blijft leven of niet. En tot het tegendeel bewezen is, kun je er het beste van uit gaan dat je bij de overlevers hoort. Anders ben je alleen bezig met de dood. Dan heb je geen leven meer!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *