Wakker worden vol energie, je uitrekken en vervolgens al denken ‘Pff dat was een lange dag, ff liggen nog’. Misselijk worden van de kleur rood. Of van de geur die kou heeft gekregen. Naar de afwasmachine lopen om hem uit te pakken en jezelf  zonder gedane zaken terugslepen naar de bank (Geeft niks, kan morgen ook). In de spiegel kijken, die kale plofkop zien en niet weten hoe je daar vandaag nou weer iets florrisants van kan maken.  Plannen maken om de dag door te komen en vervolgens niks doen.  Staren naar het plafond omringd door boeken, hard disks, tijdschrijften en ander  onaangeraakt entertainment.  Mijn kat Charlie, a.k.a. stalkie,die een week lang op mijn buik bivakkeert of in ieder geval binnen een straal van 50cm blijft.  Zin hebben in pepernoten en er dan achterkomen dat ze deze week echt niet smaken. Of kaas. Of brood.  Dat gezellige wijntje zien staan en er geen slok van kunnen nemen. Zin hebben in gezelschap, maar geen energie hebben om te appen of te praten. Je vrienden veel plezier wensen bij dat zoveelste leuke feestje en zelf beroerd op de bank blijven liggen.  Weer een uitnodiging voor een verjaardag moeten afslaan. Uitzonderlijk mooie dagen meemaken in oktober, vanachter glas.  Oh ja..en dan zijn er ook nog alle lichamelijke klachten en ongemakken die chemo met zicht meebrengt. Ik haat chemo. Chemo maakt in de laatste dagen van de slechte week een haat-smurf van me. Voor het herstel zit mijn haat/ik-ben-zielig fase.  Goede kans dat ik me morgen dus weer wat beter voel.

We zijn op de helft van de chemo-behandelingen. Een week geleden ben ik voor het laatst vergiftigd, en ik lig nog altijd voor pampus op de bank. Is het allemaal kommer en kwel? Mwoah, als je me dat op een dag als vandaag vraagt: best wel hoor.  Ik ben er wel klaar mee nu. Ik mag niet klagen gezien het feit dat er genoeg mensen zijn die het een stuk zwaarder hebben tijdens chemo, maar ik wil nu wel weer eens naar een feestje of op stap. En dan te bedenken dat ik nog 12 keer mag..wekelijks. Ff volhouden nog:)

13 november krijg ik de uitslag van het erfelijkheidsonderzoek.  Tijd om me goed voor te laten lichten door een arts over reconstructiemogelijkheden. Ken je goede verhalen over een arts? Let me know!

 

 

4 thoughts on “50% ….”

 1. Liselotte,kan me voorstellen,dat je nu in zo’n
  fase zit,van ik ben zielig,en ik heb het wel
  gehad met die stomme chemo,je zo voelen mag,
  maar morgen, of misschien een dag later,voel
  jij je weer wat beter,en ga dan maar weer
  genieten,de volgende chemo,komt zo weer,
  gelukkig zijn die niet zo zwaar,en heb je er
  misschien ook niet zoveel last van,en ik weet
  ik heb makkelijk praten,ik hoef het niet te
  ondergaan,maar liselotte,het is voor een goed
  doel,n’m jou weer helemaal gezond zijn!! Er
  komt een dag,dat dit allemaal achter de rug
  is,en jij kunt zeggen,dit hebben we ook weer
  gehad!Dit boek heb ik uitgelezen,en kan ik
  sluiten! Liefs Dini

 2. Goed zo gooi het er maar eens uit!!!! Je hoeft je niet altijd
  goed te houden. Chemo is waardeloos en ondermijnd je
  weerstand.
  Maar houd moed er komen weer betere tijden met ver-
  jaardagen, feestjes etc

  Liefs,
  Trudie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *