De meeste mensen hebben een beeld bij chemo dat je heel de dag kotsen en zwetend boven de wc hangt. Hoewel dat  vroeger ook echt zo was en voor sommige mensen nu misschien nog steeds het geval is, hoeft het niet meer zo te zijn.  De chemo is nog hetzelfde als vroeger, maar de medicijnen tegen de bijwerkingen zijn enorm verbeterd. Ben je dan helemaal niet meer misselijk? I wish. Zeker wel misselijk.  Ik hoef alleen niet over te geven. En naast de misselijkheid zijn er nog tal van andere bijwerkingen die niet prettig zijn. Maar overgeven doe ik niet.

Dat wil zeggen, tijdens de chemokuren.  Ik zou mezelf niet zijn als ik niet net ff de grens opzoek.  En ik heb het dan ook gepresteerd om drie chemokuren spuugloos door te brengen om me vervolgens (stiekem on a schoolnight! )dronken te laten voeren door mijn lief en alsnog de wc-pot te moeten knuffelen. Maar wat hebben we gelachen en genoten van elkaars gezelschap. Een spontane avondwandeling (met veldfles) eindigde in de buurtkroeg, waar we ons vanalles hebben laten uitleggen over whisky. En teveel hebben geproefd.

De moraal van het verhaal is iedereen anders op chemo reageert, maar dat de medicijnen om de bijwerkingen tegen te gaan steeds beter worden. Maar belangrijker nog is dat je, mits je goed reageert op de  medicijnen, tussen de chemokuren door prima kunt genieten van de kleine dingen in het leven..

Zo zit ik nu heerlijk met Christel een weekendje in Nieuwvliet (dankjewel Charlotte van BBB Tilburg)..waar we ondanks de regen genieten van de rust en de omgeving… Het zijn de kleine dingen. Wees je er bewust van en geniet! Ook als je niet ziek bent..

 

Geniet, geniet, geniet!

 

5 thoughts on “Kotsen…part of the game?”

 1. Ik lees het wel,je bent het genieten
  gelukkig niet afgeleerd,en je hebt helemaal
  gelijk,wees bewust van de mooie dingen in
  dit leven,ook als je niet ziek bent,maar ik
  ben me er ook van bewust,dat heel veel mensen
  dat in deze maatschappij niet doen! Jammer!!
  Liselotte,geniet van je weekendje uit!!

 2. Hi Lottie, hou je taai!

  Het wordt zo wel heel makkelijk voor ISO om deals binnen te halen als ETO onder jouw leiding niet het een en ander voor onze neus wegkaapt 😉

  Sterkte!

  Thijs

 3. Hoi Liselotte,

  Fijn om te lezen dat je ondanks de regen en andere mal-
  aise geniet!!!! Houden zo!!!! Fantastisch zo positief je blijft.
  Zo kun je lekker bijtanken voor je laatste zware kuur.
  Je moeder en ik hebben ook genoten van onze High Tea.
  Vele sterkte voor donderdag.
  Liefs Trudie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *