De tijd vliegt voorbij. Het leek wel gisteren dat ik begon met bestralingen, maar inmiddels heb ik er alweer 16 bestralingen gehad. Nog 5 werkdagen te gaan. “Stralen” noemen wij het, vanwege het positieve gevoel. Elke dag mag ik tien minuutjes “stralen”. Tot dusver is het goed te doen, maar ik krijg wel elke dag meer last van steken (pijn), bindweefselvorming, zwelling en mijn huid. Ook ben ik best heel moe en kan ik me niet goed concentreren.Gelukkig zorgt Yara voor de nodige afleiding.

Ze is ook goed voor de lichaamsbeweging. Niet alleen vanwege het wandelen en trainen, maar vooral vanwege het opruimen. Heb je net gedweild, plast ze weer in huis en kun je overnieuw beginnen. Net haar kleedjes weer schoon? Klein ongelukje. ¬†Hoppa weer twee trappen op naar de wasmachine. Niet te vergeten dat de dag ineens om 8 uur begint en dat we er ook ’s nachts een keer uitgaan i.v.m. zindelijkheidstraining. Ineens hebben we weer een ritme!

Ik ben ervan overtuigd dat Yara een belangrijke rol speelt bij mijn herstel. Het kan alleen maar goed zijn om je bloedsomloop regelmatig te stimuleren op een dag. Alle dode cellen moeten immers worden afgevoerd. En van lachen is volgens mij ook nog nooit iemand ziek geworden en gut dat doen we genoeg om die gekke aap. We vergeten helemaal dat ik ziek ben. Yara brengt zoveel plezier, we genieten elke dag. Heeft die kanker er toch maar mooi voor gezorgd dat ik mijn droom kon verwezenlijken.

Het is fijn maar toch ook raar dat ik vanaf volgende week nog maar 1x in de drie weken naar het ziekenhuis hoef. En dat mijn lichaam kan gaan opbouwen zonder dat we het telkens weer afbreken.  Rust. Wat een fijn vooruitzicht. Wat heeft dat lichaam zich goed geweerd de afgelopen maanden. Als ik ooit over mn lichaam klaag mag je me daar gerust even aan helpen herinneren!

 

image_1365251197160918

One thought on “De laatste loodjes!”

  1. Het is zeker goed dat Yara bij jullie is! En het is al
    Helemaal goed hoe jij en Maarten alles de afgelopen
    negen maanden hebben doorstaan! Nog eventjes…..x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *