Een update ietsje later dan gepland, maar de eerste chemo zit erop.  Een half uur voorkoelen met ijskap, 1,5 uur chemo en spoelen met ijskap en nog 1.5 uur nakoelen met ijskap, that’s what we did on Thursday. En altijd blijven lachen.

 

Of het nou door de chemo kwam, of door de ijskap, ik werd gelijk goed misselijk en naar die donderdag. Tot nu toe was dat gek genoeg mijn slechtste dag.  Moet ik wel eerlijk bekennen dat ik een foutje had gemaakt met de anti-misselijkheidsmedicatie (doorgeslikt ipv op tong laten smelten) dus het zou maar zo kunnen dat ik zo naar was door mijn eigen toedoen.

Gisteren was een goede dag, veel gewandeld, pruiken uitgezocht, terrasjes gepakt, 16 km gefietst (wel met motor aan, snorfietsje geleend), uit eten geweest en dat allemaal onder een redelijk goede gemoedstoestand en fysieke conditie.

Vannacht was het ff zwaar. Ik heb veel last van nachtzweten (en het is al zo warm) en was ook echt weer heel misselijk. Mijn medicatie maar heel vroeg in de ochtend genomen (hopen dat ik mezelf daar vanavond niet mee in de vingers snijd) en Maarten er vaak uitgestuurd om dingen voor me te halen.

Vandaag heb ik verder twintig pruiken gepast (allemaal niks, donderdag weer) en verder doe ik het even kalm aan. Volgens het chemo schema is vandaag de dag dat de eerste narigheid gaat beginnen, dus ik wil even afwachten of het mee- of tegenvalt. Tot dusver gaat het redelijk. Ik voel me niet heel fijn en mijn smaak is verandert: ik drink zowaar geen wijn meer.  Hoe ziek ik ook ben, dat is het laatste wat je me normaal gesproken af kunt pakken, maar het is gelukt.

Toch mag ik niet klagen..Ik heb nog energie genoeg, nog niet overgegeven of andere nare toestanden meegemaakt. Het gaat allemaal best prima. En dat kan natuurlijk ook niet anders als je zo’n lief nichtje hebt als Mijntje die in alle vroegte al een waaier heeft gemaakt gisteren en op de post heeft gedaan om mij wat verkoeling te bieden..

 

En dan ook nog zo’n mooie kaart krijgt van mijn andere drie nichtjes Jikke, Maud en Indy.

Nee, ik mag niet klagen. Ik ben de rijkste vrouw op aarde, met een klein beetje pech.

Liefs,

Lottiej

 

11 thoughts on “Chemo Round one”

 1. Hoi Liselotte.Bah ,misselijkheid is echt niet leuk. Gaat hopelijk snel wat beter.Wat lief al die steun van alle nichtjes en neefje.Creatief bovendien.Sterkte en misschien gauw tot ziens.xxxBernadette

 2. Hey Lot,
  Ondanks alle narigheid die op jouw pad is gekomen, blijf je zo te lezen dezelfde sterke, positieve en dankbare Lotte. Ik ben trots op je hoe je hierin staat en wens je het allerbeste! Zet ‘m op, samen met je hele lieve nichtjes en andere familie en vrienden om je heen. Die wijn zal over een tijdje vast wel weer smaken! 😉

 3. Hoi Liselotte ,
  Gelukkig dat het een beetje meevalt . Hopelijk wordt de misselijkheid niet erger! Leef deze dagen in stilte met je mee. Veel sterkte samen met je Fam. en vriend. X Trudie

 4. Hoi Liselotte.Veel sterkte en positief blijven he.Komt allemaal weer goed en de hele familie en kennissenkring leeft met je mee.Zet hem op meid 😉 Robert.

 5. Hoi Liselotte, fijn om weer wat van je te lezen! We zitten toch in het zelfde schuitje! Ik ben erg benieuwd naar je ervaringen met de coldcap! Was het uit te houden? Ik hoop dat je verder niet al te veel nare bijwerkingen krijgt! Je positieve houding is in elk geval een inspiratie en we gaan ons er doorheen slaan!!

 6. Hoi Liselotte,
  Wat geweldig dat je een blog bijhoudt. Wij hopen dat
  je de behandelingen goed doorstaat.
  Blijf zo positief en heel veel sterkte de komende tijd..

  Cecile en Peter.

 7. pfffff ik kan je alleen maar een ontzettend dikke knuffel en kus geven,en in gedachten even stevig vastpakken!!!!toi toi toi meid…….

  xxxx es

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *