2013 zou het jaar van de Calm Assertive Energy worden. Dat is niet helemaal gelukt, daarom heb ik maar een Energetix armband gekocht (humor). De rust waar ik op hoopte is uitgebleven, maar desondanks was het een fijn jaar. 11 maanden geleden postte ik op facebook  “Nr 15! One more week to go. That’s a Good thing, cuz the face is getting too fat to smile;) — at St. Elisabeth Ziekenhuis Tilburg.” met deze foto:

320947_4899851649330_19408886_n

 

Nu 11 maanden later, is het gezicht weer enigszins geslonken en heb ik een flinke bos met krullen.

IMG_20131123_223707

 

Het was een pittig jaar en ik ben er behoorlijk moe van geworden. Toch gaat het alweer beter dan ik een jaar geleden had verwacht. Ik wil daarom een kort overzicht geven van mijn jaar, om iedereen met kanker een hart onder de riem te steken. Er is leven na de ellende. Hoe lang de ellende duurt en hoe lang het leven erna is weet niemand, maar let’s make it worth our while…

De  top 10 van leuke dingen in 2013

10. Mijn nieuwe hobbies; pianoles & kruiden kweken
9.   Het ontmoeten van lotgenootjes en het oprichten van de Bond-Girls, een groep voor jonge vrouwen met kanker.
8.  Reizen. Zowel voor werk als prive. Bestemmingen in 2013: Milaan, Dublin (2x), Renesse, Miami, Buenos Aires,       Porto Rico, Antwerpen (2x), Lech, Dusseldorf, Hellendoorn, Groningen ..geen slechte score gezien de behandelingen
7.  Het verruilen van mijn vakantieveilingen addiction voor een BVA-auction verslaving. Met als resultaat nieuwe meubels en een vloerkleed
6.  Mijn getatoeëerde wenkbrauwen. Wat maken wenkbrauwen een verschil in je gezichtsuitdrukking!
5. Wondere gebeurtenissen in onze omgeving; bruiloften, geboortes van kindjes, pensioen van mijn vader en stiefschoonmoeder
4. Quality time met vrienden. Een voordeel van verplicht in een ziekenhuis bed liggen is dat je tijd hebt om te socializen
3.  Mijn krullen..whooehaaaaa Ik wilde altijd al krullen, nu heb ik gewoon bijna een afro. Yes!
2.  De champagnemomentjes. In 2013 kreeg ik de laatste chemo, bleek de tumor volledig verdwenen, kreeg ik de laatste bestraling, laatste herceptin en mocht de PAC eruit.. Vaak champagne dus!
1. Met stip op 1 onze gezinsuitbreiding. In Maart kwam mijn grote droom uit en hebben we Golden Retriever pup Yara aan ons gezin toegevoegd. In oktober kwam daar kat Mickey bij (yup, volle bak hier! nu 3 katten en een hond)

De top 10 van minder leuke dingen

1.  Pijn en nieuwe medische ongemakken (opvliegers, stijve spieren, pijnlijke botten, allergieën)
2.  Stressklachten & angst voor terugkeer van de ziekte.
3.  Slapeloosheid
4. Niet de volle 100% kunnen geven. Geen energie overhebben na het werk.
5. Een gloednieuwe alcohol-allergie. Niet dat ik me erdoor laat weerhouden, maar het is toch jammer.
6. Het akkefietje bij de KostenKoper
7. Het gesproei van mijn katten sinds de verhuizing. Stinken dat het doet!
8. Het afgenomen ‘glans’ van het leven. Je zou verwachten dat ik nu meer intens geniet van alle kleine dingen, maar het tegenovergestelde is waar. Ik genoot altijd volop. Nu doe ik veel meer leuke dingen en heb ik alles wat mijn hartje begeert, maar de euforie is minder intens dan voorheen. Maar ach dat komt wel weer..
9.  Het gebrek aan een fatsoenlijke kledingkast in het nieuwe huis (we zijn verhuisd in oktober)
10. De extra kilo’s (wellicht krijg ik die er in 2014 wel weer af)

 

 

 

 

46c9a7f4-0719-429c-9ded-bcbe5c209a1ffullsize

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *