Vandaag is het precies een maand geleden dat op mijn verjaardag, en op die van mijn moeder, het kankervonnis werd uitgesproken. Slechts 31 dagen geleden en er is al zo ontzettend veel gebeurd. Een botscan, meerdere echos, mammografieen, longfotos, hartfilmpjes, twee operaties, een medische misser en een chemokuur. Mijn vader is intussen ook geopereerd en alweer thuis. Er ligt een pruik op de plank en een stapel hoofddoekjes. Ik weet alles over Her2 en hormoongevoelige tumoren en poortwachtersklieren. Ook ben ik aardig geïnformeerd over vruchtbaarheid na chemo,de mogelijkheden mbt versnelde IVF procedures voorafgaand aan chemo. Ik weet hoe het voelt om chemo te ondergaan en welke trucjes je kunt toepassen om de bijwerkingen te beperken. 31 dagen en zoveel geleerd en gedaan. De wereld op zijn kop en weer terug.

Toch is de belangrijkste les dat er veel meer fijne mensen in je leven zijn dan je misschien denkt. Uit alle hoeken en gaten kwamen ze ineens te voorschijn. 32 dagen geleden was ik gezond en happy met een kleine vriendenkring met vrienden die ik eigenlijk veel te weinig sprak, daarna volgde een rollercoaster en nu voel ik me gezond, happy, verrijkt met kennis en vereerd om zoveel fijne mensen in mijn leven te hebben van vroeger en van nu. Ik bbq en dineer er op los om daar zoveel mogelijk van te genieten. Tot zover niks te klagen, maar dan ook echt niks…

3 thoughts on “29 en een maand…”

 1. Lieve Liselotte,
  Je verdient het deze aandacht en ik wil je graag steunen bij de strijd tegen kanker . Jij bent die spontane meid die mij samen met je moeder ,mijn beste vriendin, een onvergetelijk weekend in Dublin bezorgde. Jouw aandacht voor anderen maakt dat we nu ook voor jou er zijn. Fijn dat het nu beter met je gaat op naar de tweede ronde ,maar eerst nog even genieten van de bqq liefs Trudie

 2. Lieve schat,

  Het zegt enorm veel over jou dat er zoveel mensen je bij willen staan en je willen steunen deze periode!
  Natuurlijk zijn wij er ook voor je! Niet alleen 10 jaar geleden maar ook nu en ook als we tien jaar verder zijn.
  We houden van je’
  Dikke kus van Jerry, Cindy & Isabeau

 3. Liselotte,tot voor een paar maanden terug,had ik je al jaren niet meer gezien,of gesproken,maar ik ken je als een zeer sociale meid,die altijd vrolijk is,en altijd wel in is,voor een stukje gezelligheid,nu, in deze situatie,ben jij het,die alle aandacht mag krijgen,en lieve berichtjes mag ontvangen! JE VERDIEND HET!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *